Job openings - Tele2

Our market sites

Our market sites

If you’re the right

Customer Lifecycle Manager till bolagets urstarka CRM-avdelning!

Tele2 might be right for you. (Or not.)

Apply now

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar, det ställer höga krav på oss. Vår nyckel till framgång och att möta de höga kraven är hur vi jobbar och vilka vi är. Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla vi som jobbar här kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

 

Enheten Communication och Marketing är övergripande ansvarig för att vårda, utveckla och förflytta varumärkena Tele2 och Comviq till att bli de mest älskade och valbara varumärkena inom telekom. Vi har bestämt oss för att agera som Sveriges modigaste kommunikations- och marknadsenhet, och nu behöver vi en  Customer Lifecycle Manager som tillsammans med sina kollegor kan driva och utveckla varumärket Tele2.

Inom enheten är avdelningen Customer Relationship Management (CRM) ansvarig för att maximera värde och livslängd på befintliga kunder, och det är dit vi nu söker en Customer Lifecycle Manager. Rollen ingår i ett team med ytterligare 4 medarbetare och gruppens ansvarsområde rymmer samtliga varumärken dvs. Tele2 Privat, Tele2 Företag och Comviq.

Det här är jobbet…

Customer Lifecycle Manager (CLM) huvudansvar är att utifrån kundlivcykeln affärsutveckla, leda samt leverera Tele2s kampanjer mot befintlig kund. Detta innebär ett ansvar från start till mål för samtliga produkter och säljkanaler. Du driver både strategiska och taktiska CRM-projekt och kommer att ha många och breda kontaktytor inom Tele2. CRM-avdelningen på Tele2 består av ca 30 personer och dina närmaste kollegor kommer att vara både analytiker, kommunikatörer och andra Customer Lifecycle Managers.

Du utvecklar metodik för kampanjarbetet, såväl existerande som av nytt, och du känner igen ord som ”sekventiell bearbetning, triggerkampanjer och realtidsbearbetning”. Du kommer att ha ett nära samarbete med analytikerna gällande målgrupper. I din roll är du också ansvarig för att kampanjarbetet hålls ihop mellan avdelningarna på Tele2 och därmed når framgång.

Det här är vad du har…

  • 3-5 års erfarenhet av att leda lojaliserande och värdemaximerande CRM-aktiviteter
  • Vana av att utveckla kunder utifrån ett relationsmarknadsföringsperspektiv
  • Relevant utbildning inom marknadsföring och kommunikation
  • God kunskap i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
  • En stark projektledarbakgrund
  • Ett strukturerat arbetssätt med utomordentliga presentationskunskaper
  • God Officevana samt gärna kunskap i Google Analytics och HTML

Har du dessutom erfarenhet från CRM-arbete med stöd av verktyget Adobe Campaign samt kunskap av att arbeta med CRM-utifrån ett digitalt perspektiv ser vi det som meriterande.

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension

Tjänsten är placerad i Kista.

Välkommen med din ansökan senast den 4 december. Urval och intervjuer sker löpande.

 

 

 

Apply online