Job openings - Tele2

Our market sites

Our market sites

If you’re the right

Site Support Manager till kundservice

Tele2 might be right for you. (Or not.)

Apply now

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång.

Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Kundservice är en avdelning inom enheten Channels & Operations och ger service till Tele2 Sveriges privat- och småföretagskunder. En stor del av vår kundserviceverksamhet sker i outsourcad regi hos samarbetspartner. Totalt arbetar ca 800 individer i både outsourcad och inhouse-verksamhet på våra kundservice-siter i Stockholm, Borås, Eskilstuna, Karlskoga och Örebro.

Nu söker vi en vikarierande Site Support Manager som ska ansvara för ett team vars huvudfokus är att höja engagemanget samt driva kvalitetsförbättringar på våra kundservicesiter.

Brinner du för ett modernt och coachande ledarskap samt är övertygad om att bäst kundservice skapas genom engagerade medarbetare, då kan du vara personen vi söker.

Det här jobbet…

Du är ansvarig för ett team på 4 personer vars huvudsakliga uppgift är att vara företagets öron och ögon ute på siterna. Genom att fånga upp, analysera och förmedla feedback mellan Tele2 och våra kundservicesiter så är medlemmarna i ditt team nyckelspelare i vår ambition att nöjdaste medarbetarna skapar dom nöjdaste kunderna. Du kommer att ha budgetansvar för arrangemang vi genomför ute på site och du sitter i kundservice ledningsgrupp och rapporterar till kundservicechefen. Tjänsten är ett 1 årigt föräldravikariat, men för rätt person finns goda möjligheter till fortsättning.

Det här är vad du har…

Som person är du energisk, driven och älskar utmaningar i en föränderlig miljö. Du har lätt för att samarbeta, van att ta eget ansvar, självgående och vågar testa nya saker. Rollen kräver även att du är noggrann och strukturerad men har en stark touch av kreativitet. Vi ser kundservice- och chefserfarenhet som ett krav men i övrigt så är rätt inställning och motivation nyckelfaktorer för att lyckas i denna roll och för att trivas på Tele2 samt i en snabbrörlig kundservicemiljö. Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension.

Vill du veta mer om Tele2 och oss som jobbar här, surfa in på www.tele2.se/karriar och läs mer.

 

Tjänsten är placerad i våra nya fantastiska lokaler i Kista.

 

Välkommen med din ansökan senast den 24/11 2016. Urval och intervjuer sker löpande så skynda med din ansökan.

 

 

Apply online