Job openings - Tele2

Our market sites

Our market sites

If you’re the right

Social Media Specialist

Tele2 might be right for you. (Or not.)

Apply now

Vi har utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, och framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång. Tele2 är ett internationellt bolag med helhetslösningar inom IT och telekom till företag, privatpersoner och organisationer där lösningarna ska bidra till utveckling av effektivitet, relationer och affärer.

Nu är vi på jakt efter Sveriges bästa kandidat som är social media- och content specialist och vill utmana och utveckla Tele2´s innehåll i digitala kanaler. Du är en social-media-entusiast med mycket hög digital kompetens och lever i den digitala världen.

Det här är jobbet…

Tele2 söker en rutinerad och modig person som kan utmana oss i vårt arbete med kommunikation i sociala medier. Du ansvarar för planering av både kommersiellt och redaktionellt innehåll, både kortsiktigt och långsiktigt i alla sociala mediekanaler med fokus på distribution, både organisk och köpt, optimering och analys av insatserna.

Du ansvarar för daglig och månatlig uppföljning av kanalerna och är en central kontaktperson för hela organisationen inklusive kundservice som är de som svarar på frågor i våra sociala kanaler. Du ansvarar även för att kontinuerligt utvärdera kanalerna vi använder och dess syfte.

Rollen innebär ett nära samarbete och koordinering med primärt Communication & Marketing (ComMar) och dess team tex. Media, Brand, Inhouse, Communication och CRM. Även kontakt med andra delar av Tele2 organisationen samt samarbete med externa partners är en del av arbetet.

Social Media Manager rollen innebär i främst planering och distribution av kommunikation i SoMe-kanalerna och har mindre fokus på innehåll och contentproduktion.

Social Media Manager ansvarar för att:

Utveckla och implementera en social media strategi och ett taktiskt genomförande för Tele2 privat- och företagsmarknad samt Comviq.

Planering av innehåll i Tele2s sociala medier, media köp, optimering och utvärdering

  • Säkra Tele2 och Comviqs närvaro i Sociala medier - ge en relevant ”tone of voice” på de aktuella sociala kanalerna (i dagsläget Twitter, Facebook, Splay och Instagram)

Säkerställa Tone of voice, övergripande kommunikationsmål, optimerade annonsmaterial etc.

Löpande utvärdera olika mediekanaler och hålla dig uppdaterad inom nya trender för att testa och analysera nya möjligheter.

Vara uppdaterad i SoMe-kanalerna för att kunna anpassa och agera på aktuella trender och information.

ROMI

Mediekonsolidering och effektivitetshantering mellan alla varumärken

Koordinering av kris- och kundkommunikation kan förekomma.

 

Du ansvarar även för … att vara Tele2´s expert inom social media, dvs årlig social media strategi, social media taktik, effektivitetsplanering och optimering av medieinvesteringar och innehåll. Du är en del av Media-avdelningen på ComMar och ansvarar därför för att driva Tele2 och Comviq mot målet att bli de mest älskade varumärkena inom telekomsektorn.

 

Det här är vem du är…

Vi tror att du är en kundfokuserad och action orienterad person som har drivet att få saker att hända. Du är ambitiös, prestigelös och innovativ med ett öga för detaljer, du trivs med att arbeta självständigt, men även i team vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Hög energi och proaktivitet är viktigt för oss.

 

Det här är vad du har…

…Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom media eller marknadskommunikation från t ex Medieinstitutet, IHM, Berghs eller högskola/universitet.

…Du har tidigare jobbat på mediebyrå, content- PR eller digital byrå eller som SoMe-ansvarig. …Du har goda kunskaper om den digitala världen och nya teknologier.

…Erfarenhet av att jobba med externa byråer ser vi som meriterande

…Du ska ha goda kunskaper inom medieplaneringsverktyg, ad-serving och trackingsystem så som DCM, Adform eller liknande.

…Du har arbetat operativt i de self service-system som används för SoMe

…Du har goda kunskaper i Officepaketet och Excel är din bästa vän.

…Du behärskar även engelska väl i tal och skrift då vi är ett internationellt företag.

 

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension.

Vi ser fram emot att få träffa dig!

Vill du veta mer om Tele2 och oss som jobbar här, surfa in på www.tele2.se/karriar och läs mer.

Tjänsten är placerad i Kista.

Välkommen med din ansökan senast den 18 mars. Urval och intervjuer sker löpande.

 

 

Apply online