Sales

Nätverksspecialist

Stockholm, Sweden

Tele2 Business och gruppen Enterprise Solutions söker en rutinerad och driven nätverksspecialist med stark kärlek till sälj, kundservice och teknik. Enterprise Solutions är en del av avdelningen Business Sales Operations och är ansvarig för de tekniska delarna i Tele2s större affärer, vilket består i att säkerställa att företagskunder erbjuds rätt lösning och till rätt pris!

  

 
Ansvar och arbetsuppgifter  

Enterprise Solutions är en viktig del av säljteamet, vilket innebär ett nära samarbete med Account Managers. Din roll är att analysera företagskunders tekniska och kommersiella behov i syfte att ta fram den bästa Tele2-lösningen för varje enskild kund. Du granskar kundbehovet, förstår vad som driver kostnader och vad som går att realisera eller inte, samt kan tänka kreativt kring lösningen för en given konkurrensbild och andra förutsättningar.  

 
Enterprise Solutions agerar som säljstöd genom att tillföra teknisk specialistkompetens i olika skeden av försäljning och kundförvaltning. Du arbetar med framtagning av tekniska lösningar, kostnadskalkyler och texter till offerter och presentationer såväl externt som internt om Tele2s tjänster. Du ska på ett enkelt och säljande sätt kunna hålla kundpresentationer och agera bollplank kring tekniska lösningar, både hos kund och internt på Tele2. 

 

Kompetenser och personliga egenskaper 
- Du är utbildad ingenjör eller har lång erfarenhet av datanätskommunikation 
 inom områden såsom LAN, WAN, WIFI, Security. (IP-VPN och Internet är meriterande). 

-Du är certifierad på CCNP/CCDP nivå eller motsvarande på andra produkter.  

-Du har goda kunskaper om hur olika lösningar kan höja konkurrenskraft, tillväxt och lönsamhet hos kund.  
-Du har goda kunskaper inom Office-paketet och då framförallt Powerpoint & Excel. 
-Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. 

-Du är strukturerad, analytisk och noggrann men också driven och resultatinriktad med hög arbetskapacitet. 
-Erfarenheter från tekniskt försäljning inom telekom är meriterande. 

 

 
Är du en av oss? 
Det som ständigt driver vårt företag framåt och som är din nyckel till framgång hos oss är vår unika företagskultur ”the Tele2 Way”. Kulturen bygger på våra värderingar – där flexibilitet, öppenhet och kostnadsmedvetenhet är några av dem. Flexibilitet för oss betyder att du lyssnar på kunderna och att du älskar förändring. Med öppenhet menar vi att du är prestigelös samt trivs med rak och ärlig kommunikation. Kostnadsmedvetenhet innebär att du alltid försöker hitta smarta lösningar och utmanar alla kostnader. Din specifika yrkeskompetens är lika betydelsefull som att du kan agera enligt ”the Tele2 Way”.  

 
Det här är vad Tele2 kan ge dig… 

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.  

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram. 

… vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension. 

 

 

Vill du veta mer om Tele2 och oss som jobbar här, surfa in på www.tele2.se/karriar och läs mer.   

 

Tjänsten är företrädesvis placerad i Kista
 

Välkommen med din ansökan senast den 9 Nov 2018. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att få träffa dig. 

The facts

City Stockholm
Country Sweden
Position type Full-time
Days left to apply 20